sárkányfa betegség

Pap Edina Hlavný odborný radca

Baktériumos betegség. A tünetes részt vágja le. Réz-szulfátos beöntözés javasolt. 2,5 g (egy teáskanál)/1 liter víz.

Modrá skalica 1 kg

8,92 €

#57920
Roxana

A képek az imént lemaradtak, csatolom. Köszönettel.

#57903
Roxana

A képek az imént lemaradtak, csatolom. Köszönettel.

#57902
Roxana

Kedves Tanácsadó!

Szeretném kérni segítségèt. Illatos dracénám levelei pár napja elkezdtek barnulni a törzsüknél. 2 ágat már le is vágtam, az egyiket próbálom kigyökereztetni. Egy másik törzsön napokkal később jelent meg a barnulás, víz nem érte őket legalabb egy hete. Sem alatta, sem a földjükben nincs víz. Helyváltoztatás nem volt. Kártevőket nem látok, de azért lefújtam őket levéltetvek, gombàk elleni spray-vel. Kèrem segítsen mit tehetek a növény megmentèsèèrt! Előre is köszönöm.

#57901
Pap Edina Hlavný odborný radca

Az átültetés mindig sokk a növénynek. A gyökérkéződés tápanyagot von el a levelektől. Adjon levéldísznövény-tápoldatot a növénynek.

#57858
Zsigmond Somogyi

Tisztelt Szakértő,

kérném tanácsát azzal kapcsolatban, hogy a kb 3 hete átültetett illatos sárkányfa mitől produkálja a képen látható tüneteket: barnul a szára, az alsó levelek sárgulnak. B típusú virágföldben van, alatta agyaggal és a felesleges víz is ki tud folyni alóla, ritkán volt öntözve.

Látható, hogy a korábbi képeken, kisebb cserépben, amiben alig fértek el a gyökerei, kevés föld volt alatta és pangott alatta a víz, abban vígan elvolt, habár a levelei hegye kissé abban is megbarnult.

Menthető még valamilyen módon?

Köszönöm válaszát előre is!

#57841
Pap Edina Hlavný odborný radca

A dracéna levele két okból sárgulhat illetve száradhat, jellemzően a túlöntözéstől (ez a gyakoribb), illete a kiszáradástól. Okozhatja azonban hirtelen környezetváltozás is, pl. kihelyezés a szabadba kiszoktatás nélkül. Az átültetési sokk is okozhatja. A száradó levélvégeket vágja le, és legyen türelemmel.

#57805
Georgina Peregrin

Kedves Szakértő!
Szeretnék tanácsot kérni a sárkányfámmal kapcsolatban.Azt vettem észre,hogy az elmúlt 2-3 hétben sárgulnak illetve száradnak a levelei.Múlt héten ültettem át kimondottan pálmához való virágföldbe,mégis tovább romlik az állapota. Tudna esetleg segíteni,hogy mi történhetett vele és hogy menthető e még.Csatolva küldöm a képet. Előre is köszönöm.
Tisztelettel.P.Gina

#57774
Nikolett Gubacsi

Rendben köszönöm szépen a segítséget

#57735
Pap Edina Hlavný odborný radca

A levelek kifehéredése arra utal, hogy hirten erős napfény érte és meg is fázott. Az alsóbb leveleken levélfoltosságot is látok, ami már télen kialakulhatott. A károsodott és levelek el kell távolítani. Nem szabad a leveleket permetezni. Egyelőre tartsa a lakásban, ne öntözze túl, legyen minél fényesebb helyen, de ne tűzze a nap. A kiszoktatást nyár elején kezdje meg, akkor is fák félárnyékában vagy árnyékolt, szélvédett teraszon, erkélyen.

#57734
Nikolett Gubacsi

Csatoltam a képet remélem fel tölti

#57719
Pap Edina Hlavný odborný radca

Ige, valóban, lehet, hogy megfázott. Várom a képeket.

#57716
Nikolett Gubacsi

Próbálom csatolni a képet is

#57689
Nikolett Gubacsi

Próbálom csatolni a képet is

#57688
Nikolett Gubacsi

Hetente 1szer locsoltam kb és nem olyan múlthéten ki raktam a tereszra mert azt hittem elég jó az idő neki

#57687
Pap Edina Hlavný odborný radca

Kedves Nikolett. Kérünk képet. Milyen körülmények között tartotta? mennyit öntözte?

#57685
Nikolett Gubacsi

Kedves Szakértő

Szeretnék egy kis segítséget kérni hogy mi lehet a szeretett sárkányfámmal?! Lehet hogy meg fázott? Ha igen akkor helyre hozható még?

#57683
Pap Edina Hlavný odborný radca

Kedves Virág. Amennyiben valóban nem öntözte túl, akkor valami stresszhatás, hirtelen változás érhette a növényt, pl. huzat vagy hirtelen meleg (fűtés bekapcsolása miatt).

#57356
Pap Edina Hlavný odborný radca

Kedves Renáta. Kerülje a hirtelen változásokat. Ilyen lehet, ha a meleg szobából öntözés céljából hidegebb helyiségbe viszi át, vagy huzatot kap a növény, esetleg ráfűtenek. Párásítás céljára javaslom a kavics- vagy agyaggranulátum ágyat.

#57355
Pap Edina Hlavný odborný radca

Kedves Noémi. A túlöntözés okozhat ilyen tűneteket, ami persze nem ragályos, csak egyik szobanövény sem szereti, főleg fényszegény téli időszakban. A röpködö rovarok tőzeglegyek lehetnekt, ami szintén a túlzott öntözésre utal.

#57354