Myrta krepová (lagerstromeria indica)

T11674
Myrta krepová  (lagerstromeria indica)A tasak tartalma 0,5g Čínska myrta krepová (Lagerstroemia indica) je rastlinný druh patriaci do rodu  Lythraceae a čeľade Lagerstroemia. Často ju nazývajú aj čínska myrta, čo je však klamné lebo krepový strom nemá blízko k myrte (Myrtales). Stupňom rastlinnej rodiny je, že obe patria do jedného rastlinného r... Podrobný opis
Doručenie
block
Zrušený výrobok, už nebude dostupný

Myrta krepová  (lagerstromeria indica)

A tasak tartalma 0,5g


Čínska myrta krepová (Lagerstroemia indica) je rastlinný druh patriaci do rodu  Lythraceae a čeľade Lagerstroemia. Často ju nazývajú aj čínska myrta, čo je však klamné lebo krepový strom nemá blízko k myrte (Myrtales). Stupňom rastlinnej rodiny je, že obe patria do jedného rastlinného rodu myrtotvaré, ale do inej rastlinnej čeľade.


Prirodzeným miestom výskytu je Čína, Kórea, Japonsko a jednotlivé oblasti indického subkontinentu. Veľakrát má viac kmeňov, opadavá, doširoka rozprestretá koruna s guľovitým tvarom. Sadia ju na priame slnko alebo do polotieňa. Je obľúbeným miestom pre spevavé vtáky a orieška obyčajného na stavanie hniezda. 


Kôra je nápadná, ružovkasto sivá a strakatá, ročne sa olupuje. Lístie počas každej zimy opadá. Holé konáre opätovne prinášajú výhonky na skorú jar. Listy sú malé, 5-10 cm, s hladkým okrajom v tvare kruhu alebo oválu, na jeseň sa z tmavozelenej  sfarbujú na oranžové a červené.  



Kvitne na jar a v lete. Kvety v závislosti od druhu sú biele, ružové alebo fialové. 


Strom odoláva mrazom, hoci uprednostňuje priame slnečné žiarenie. Dorastá do výšky 6 m. Dobre znáša suchotu.  

Hmotnosť: 0.001 kg
Aviability: 1-4 nap
Basic sales unit: db
Culture: Díszkert, Dísznövény

0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.


0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.