Kadet paprika palánta

Dr. Varga Mária Odborný radca

Nem látok semmiféle növényvédelmi problémát. A növények biztosan magukhoz térnek. Nem tudom, milyen körülmények között vannak /öntözés, szellőztetés, pára viszonyok, hőmérséklet/ Egyébként szépek jól fejlettek.
Annyit tudok, hogy száraz körülmények között a párologtató felületet így csökkentik a növények vagy akkor, ha fáznak.

#56534
ildikó kiss

Nagyon szépen köszönöm a választ! Kapott azóta nitrogént. Mostani helyzet jobb, de még a levelei mindig össze vannak kucorodva valamitől. Fogalmam sincs mitől. Csatolok képet.
Köszönöm szépen előre is!

#56481
Dr. Varga Mária Odborný radca

A palánták teljesen egészségesek, csak "túltápláltak". A tápanyagok aránya azonban nem megfelelő. Sokat, sokféle tápelem került a növényekre, de a kifejezetten nitrogénigényes paprika ebből a fő elemből keveset. Az antagonizmus jelei láthatók. Ezután csak nitrogénnel kezelje: pl. Fitohorm N és a kezelést 7-10 napon belül ismételje meg.

#56475
ildikó kiss

Tisztelt Címzett!

Érdeklődni szeretnék, hogy kadet f1 paprika palántát nevelünk fólia sátorban, és sajnos nem akarnak nőni, a levelei bepöndörösödtek , sárgás színűek. Kapott lombtrágyát: megafol , kendal RhizoMagic gombaölő: amistar top méreg: mospilan tápoldatnak: ferticare 15-30-15 es + radifarm gyökereztetőt.

Köszönöm szépen előre is!

#56377