zsálya

Pap Edina Hlavný odborný radca

Sajnos nem tudom, legálisan nem forgalmazható.

#57803
Imre .

Hello. Érdeklődni szeretnék hogy L. zsályát lehet e még venni szobanövénynek?
Valamint ha igen merre lehet ezt a fajta növényt beszerezni.
Előre is köszönöm.

#57769
Balogh Imre

Bocs, most vettem észre, hogy ez az idióta nem írja ki a címet mostanában:
imibacsi@gmail.com
Ha palánta kell Debrecen k9rnyékén, keressetek.

#16285
moqs

aki érdekel a palánta dolog annak info tdt@vipmail.hu

#16193
Balogh Imre

Ha Debrecen környékén laksz, nálam lehet kapni szobalevegőhöz szoktatott palántákat.
De ezeknek ötezer az ára.
Kétezerért kaphatsz üvegházit, ami elfonnyad két nap alatt az ablakodban.
Ha postán rendeled, már csak kóró érkezik ennyiért.
Szóljatok ha kell, eljöhetsz és választhatsz, vagy helybe viszem.
Nem kokainbáró vagyok, csak kertész.
Akik drogot keresnek, azok felejtsenek el.

#16178
Token

Dohhh. remálem nem 1 hónapot kell várnom a visszajelzésre :(

#16086
Token

moqs:Engem is érdekelne ez a dolg.

#16085
F.István

jah és anyit szeretnék még megkérdezni hogy hányszoros kivonattal? Vagy ez cska az alap növény?

#15599
Füzesy István

Szia! Engem érdekelne ez az üzlet, menyiért tudnád adni a palánát? Vagy esetleg tudnál adni olyat ami már kifejlett? AMinek már sok levele van?

#15598
moqs

aki nem bízik a rendeléses módszerben az vehet tőlem 3000 ft ért palántát amit személyesen birtokba vehet a pesten délinél , székesfehérváron és érden

#15566
gomoa

www.gomoa.hu

:)

#15400
gomoa

Üdv minden kedves Kertbarátnak!

pár érdekességet szeretnék prezentálni amik megtalálhatók magyar psichedelikus oldalakon:

PALÁNTÁK -
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=ethnobotanical

Salvia divinorum, Psychotria viridis, Lagochilus Inebrians, San pedro, Calea zacatechichi és ezek mellet még sok növényritkaságtól magok!


Salvia kivonat 10X és 20X gomoa.hu

#15399
Pisti

Én HerbálYógától rendeltem annak idején, biztonságos csomagolásban, jó állapotban érkezett.
Az elején kb 2 hétig nem is bontottam ki a "gyári csomagolást". Egy ásványvizes flakon felső része volt a kis cseréphez ragasztva. Ahogy megindult a fejlődése egy másik flakont vágtam szét, ami magasabb volt. Az elején igen lassan indult meg a növény (15 cm-t kb 2 hónap alatt érte el), meg ugye voltak a szokásos fektedési tünetek is.

Ahogy kinőtte ezt is, eszembe jutott hogy van nekünk egy mini fóliasátor, ezt úgy kell elképzelni, hogy vékony cső vázra van ráhúzva egy átlátszó fólia szerű anyag, az elején cipzáras ajtóval. Teljesen gyári cucc az OBI-ban vettük, kb. 8000 Ft. Salviához én csak ajánlani tudom, a mérete kb 120cm magas, alapterülete 50x70 cm körüli. Ebben van a két palánta, egy nagyobb tálcába állítva a cserepük. A növények most olyan 60 cm magasak.

A túlöntözésről annyit, hogy a tálcában kb 5 cm magasságban erősen tápoldatos víz van FOLYAMATOSAN. Így a növekedése gyakorlatilag naponta látszik (0.5-1 cm / nap)
A sátor relative napos helyen van, fóliában bírja a keményebb napot is, mert nem tud kiszáradni a pára miatt.
Biztos lehet fólia nélkül is tartani, de azért az szemmel látható hogy ennek a növénynek lételeme a 90% feletti páratartalom és a sok víz, gyakorlatilag idősebb korában lehetetlennek tűnik túlöntözni.

Ahogy eléri a sátor tetejét, a csúcshajtást le lehet vágni egy kis szárrésszel, és meg lehet próbálni gyökereztetni, az anyanövény pedig oldalhajtásokat fog ereszteni így a sátrat is jobban kihasználja.

Látom sokan vitatkoznak, hogy levél vagy kivonat. Tény, hogy a levél igen torokkaparó, még vizipipából is, bár nekem az is bejött rendesen. A kivonatból elég egy csipetni, de annak is förtelmes a füstje.
Aki egy kicsit is érdekel/érdekelt a kémia (kísérletek) , az szerintem nyugodtan megpróbálkozhat saját kivonatot csinálni a levelekből, pár alap oldószer kell hozzá. Én még nem próbálkoztam, de nem tűnik bonyolultnak

Hát "röviden" ennyi jutott eszembe a növényről...

#15288
tokar

...vaterán lehet kapni :)

#15282
hajaj

Heraklit: tevagy gyökér ember :D tisztában vagy azzal hogy mennyire veszélyes a 60x as kivonat? nem egy ember halt már bele... meg a mindenféle kamu száritott levélbe amit vettek. mert elárulom neked hogy fogják a száritott akármilyen falevelet és azt a mérget amit kivontak pl a trombitavirágbol rácsepegtetik . ami kisadagban tényleg halucináciokat okoz de kicsit tullösz a célon akkor véged.. tehát aki nemakar meghalni vagy tönkretenni magát az magának termesszen..

#15168
Heraklit

Mennyi ostoba ember internetezik manapság! De kérdeznék valamit minden kedves érdeklődőtől: Miért akar mindenki annyira termeszteni? Szép, meg minden, de ha fogyasztásra szánja az illető, én nem ajánlom a sima leveleket, bár ezt a leendő fogyasztónak is tudnia kellene. A levélből ugyanis 1grammnyi kellene a max hatás elérésére, aminek a füstje rengeteg káros anyagot tartalmaz. Nem véletlenül dúsítják.
Én személyszerint a x60-ost tartom jónak. Ebből általában elég a gramm egyhatvanad része, ami valljuk meg elég kevés, tehát kevés a füst is. Nekem a vásárlás szempontjából könnyű dolgom van, mert Londonban élek, és itt van egy hely, ahol szinte bármit meg lehet venni: Camden Town. Ára 20-40 font között mozog grammja. Elméletileg elég 60, de legyen csak 40 alkalomra. De rendelni is lehet.
Viszont nagyon hamar rá lehet szokni! Elég egy slukk, és aztán naponta legalább fél grammot el kell szívni, különben meghalsz! :)))
Az utóbbi 2 mondat természetesen badarság.
Ui.: Ha tudatmódosítót használsz, akkor előbb győződj meg, hogy van-e mit módosítani!

#15139
pszichoaktiv

Méghogy nem ér semmit a salvia levél... csak tudni kell a módját. Sima pipába apró darabokra tépett száraz levelek, max 1 gramm, közepesen levegősen tömve, hogy azért szeleljen. Levegő kifúj, gázöngyújtó lángja a pipa égésterébe, lefelé tartva, mélyen leszívni a meleg füstöt, benntart, kifúj. ezt egymás után 3x, aztán pipa letesz, székben hátradől és 10-20 sec után már indul is a dolog.
Nekem se rögtön sikerült rájönnöm, ráéreznem, no de utána már egyszerű. És vízipipából azt mondják, még jobb a sima levél.
Itt van pl. olcsón: herbognosis.hu

#15006
csa

A patikában orvosi zsája van az szarrase jó maxx teának annak is szar , de a szalvia divonorium megut vágod?:D

#14892
Donát

Hello , én szeretnék palántákat nem eggyet - Érden lakom , mennyiért adsz eggyet?

#14891
Doboghaszii

Hy engem is érdekelne palánta!!!
Ha valaki tud írjon erre az emailre:
doboghaszii@citromail.hu

#14387