Cékla Cylindra 2,5g

T00427
A Cylindra cékla tulajdonságai: A Cylindra hosszúkás, cilinder alakú cékla, egységesen sötétvörös színű, tálaláshoz egyforma szeletek vághatók belőle.Korai- és másodvetésre egyaránt alkalmas bőtermő fajta. A répatest félhosszú, henger alakú, héja sima, húsa sötétvörös, jól szeletelhető. Feldolgozásra és tárolásra is ajánljuk.Nyári és őszi betaka... Részletes leírás
0,78 EUR (nettó: 0,61 EUR)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Cylindra cékla tulajdonságai:

A Cylindra hosszúkás, cilinder alakú cékla, egységesen sötétvörös színű, tálaláshoz egyforma szeletek vághatók belőle.Korai- és másodvetésre egyaránt alkalmas bőtermő fajta. A répatest félhosszú, henger alakú, héja sima, húsa sötétvörös, jól szeletelhető. Feldolgozásra és tárolásra is ajánljuk.Nyári és őszi betakarításra is alkalmas. Kellemes, közepesen-édes ízű.  Egyaránt alkalmas friss fogyasztásra salátákba és savanyításra.

A cékla jótékony hatása az emberi szervezetre:

A céklát ősidők óta ismeri és használja az emberiség, ennek oka, hogy hamar felismerték a szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonságait. A cékla lúgosít, kiváló antioxidáns és segíti a vörösvérsejtek képzését, méregteleníti a bélcsatornát, szabályozza az anyagcserét és még a diétába is remekül beilleszthető.

Kiváló antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik. Különösen a májra – a test legfontosabb méregtelenítő szervére – van jó hatással. A májban a méreganyagok lebontása során szabadgyökök képződnek, melyeket a cékla antioxidáns hatóanyagai semlegesítenek. Száz gramm cékla már fedezi a napi ajánlott rostfogyasztás 10 százalékát. Nagy mennyiségben tartalmaz folsavat, aminek köszönhetően a terhesség korai szakaszában számos fejlődési rendellenesség – például a nyitott gerinc – kialakulása is megelőzhető , ezért a kismamák számára különösen ajánlott a fogyasztása.

A Cylindra cékla termesztése:

Magvetés:

Tavaszi vetésnél:

Március második-fele-április második fele a magvetés időpontja.

Őszi vetésnél:

Július első felében vethetjük a magot.

Térállás:

40 cm x 15 cm sor és tőtávolságra vessük a magot az idális fejlődés érdekében.

Betakarítás ideje: 

Július első felétől október második feléig szedhetjük fel a céklát.

Súly: 0.004 kg
Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.