Symbivit, BactoFil

Csaba Kiss Odborný radca

Tisztelt érdeklődő!

1, Az ősszel frissen telepített növényeknél ajánlott ősszel kijuttatni a növények alá Symbivitet vagy BactoFil port, esetleg a kettő kombinációját a gyorsabb és erősebb gyökeresedés elősegítésére. A már korábban telepített növényeknél is hasznos lehet az őszi kijuttatás a gyökér regeneráció miatt.
2, Igen, a termékek javítják az idősebb növények állapotát, kondícióját is. Ha a termékeket kombinálva szeretné alkalmazni úgy a következőt javaslom: a Symbivitet juttassa ki az Ön által leírt módon, a BactoFil port oldja fel 10 liter vízben, és öntözze vagy permetezze a kezelni kívánt növények talajára, majd öntözés vagy permetezés után forgassa a talajba. A BactoFil porból 10 gramm 100m2 területre elegendő, de kisebb területre is felhasználható, túladagolás veszélye nem áll fenn.
3, A BactoFil port egy évben kétszer érdemes használni, egyszer tavasszal a vegetáció indulásakor, és egyszer ősszel, mielőtt a vegetáció leállna.

#44239
Mária Hegyi

T. Cím,
az alábbi kérdéseim vannak fenti két termékkel kapcsolatban:
1.A Symbivit és BactoFil termékek kijuttatásánál a tavasz vagy az ősz a kedvezőbb időszak?
2.Javíthatja-e ez az idősebb tuják, örökzöldek , bokrok állapotát is ill. a javasolt dózis ebben az esetben is a korábbi válaszban megadott: vagyis Symbivit „6-8 db lyukat kell a talajba fúrni, és növényenként egyenletes elosztani bennük az 50 gr készítményt” + BactoFil. Viszont BactoFil esetén m2 es dózis van meghatározva. Lehet-e együtt a Symbivit és BactoFil készítményt pl. 1 tujához, 1 díszfa,1 díszbokorhoz stb. együtt a talajba fúrt lyukakba keverni? Ha igen hány gr szükséges 1 növényhez, ha nem a két szer kijuttatása hogyan történjen?
3.BactoFil : Már meglévő Pázsit és Virágos növényekhez: milyen gyakorisággal történhet a kiöntözés? Mivel a tápanyagot teszik felvehetőbbé, célszerű-e a gyeptrágyázás ill. virágok tápanyagutánpótlásával együtt, egy időben tavasztól őszig kijuttatni ill. mit javasol?
Válaszát előre is tisztelettel megköszönve:
Hegyi Mária

Symbivit 750 g

24,20 €

#44225