Trenolin 4000 DF enzým k uľahčeniu lisovania 50g

T09607
Tekutý pektín na bielu brečku k uľahčeniu lisovania. Zaužívaný, pektolický enzýmový prípravok na ošetrenie muštu a nového vína. Trenolin 4000 DF spoľahlivý  pektolický enzýmový prípravok na prípravu koncentrátu muštu a nového vína. V súčastnosti platnými nariadeniami a zákonmi povolený výrobok, ohľadom čistoty a kvality testovaný v odbornom labo... Podrobný opis
Doručenie
block
Zrušený výrobok, už nebude dostupný
Tekutý pektín na bielu brečku k uľahčeniu lisovania. Zaužívaný, pektolický enzýmový prípravok na ošetrenie muštu a nového vína. Trenolin 4000 DF spoľahlivý  pektolický enzýmový prípravok na prípravu koncentrátu muštu a nového vína. V súčastnosti platnými nariadeniami a zákonmi povolený výrobok, ohľadom čistoty a kvality testovaný v odbornom laboratóriu. Cieľ ošetrenia: Odbúrajúci účinok pektínu Trenolin 4000 DF-u umožňuje hospodárnejšie spracovanie muštu a nového vína. Pri ošetrovaní brečky objavujúce sa prednosti sú predovšetkým lepšie využitie lisovacej kapacity a šťavy. Ďalej jeho použitím sa vína lepšie čistia a sú lepšie filtrovateľné. Trenolin 4000 DF ako prvý umožňuje vďaka špeciálnej vlastnosti odbúravania pektínu prípravu muštového koncentrátu. Produkt a účinok: Ošetrenie s Trenolin 4000 DF-om umožňuje lepšie skvapalnenie brečky teda aj dobré oddelenie šťavy. Z toho vyplývajúca nižšia doba lisovania a zvýšenie kapacity lisovania spôsobuje zníženie času odtátia brečky. Podľa skúseností sa zvýšy množstvo muštu o 6-10 %. Trenolin 4000 DF aplikované pri mušte ma destabilizačný účinok a pomáha kompaktnému usadeniu častí sedimentu. Doba spracovania sa zníži, a tým sa zníži aj riziko mokrobiologickej nákazy. Pri príprave muštového  koncentrátu Trenolin 4000 DF umožňuje rýchlejšie spracovanie, v takomto prípade treba nechať účinkovať min. na 1 h Trenolin DF, predtým čo vykonáme kombinovanú flokuláciu s NaCalit PORE-TEC a s Erbigel Liquid a Blanaksit. Po tomto sa účinne môže vykonať jemná filtrácia muštového koncentrátu. Trenolin 4000 DF je špeciálnou procesom čistený enzýmový prípravok bez vedľajšej aktivity oxidázy a depsidázy, takto sa zachová charakteristika druhu. Dávkovanie a použitie: účinnosť závisí od dávkovaného množstva, teploty a doby pôsobenia. Pri dávkovaní mušt/brečka/nové víno musia mať aspoň 10°C, ale je lepšie ak sú nad 15°C.  Čím je vyššia teplota, ťým lepšie enzým účinkuje (max.55°C). Dávkovaný enzým v malom množstve tekutiny riedime, aby sme ho v nádrži vedeli lepšie rozptýliť. Po dávkovaní mušt dobre premiešame. Cieľové hodnot pri 15°C sú nasledovné: Ošetrovaný prípad Dávkovanie:  (ml / 100 kg resp. 100l) brečka cca. 12 Mušt cca. 8 Nové víno cca. 8 Muštové koncentrátum cca. 12. Doba účinku enzýmu závisí od aplikácie, ale je aspoň 1 h. Dlhšia doba pôsobenia môže byť účinná, ktorú dosiahneme skorým dávkovaním na hrozno, do bobuľovača resp. lisu. Dávkovaním do muštu pomáha usádzaniu sedimentu. Pri teplte nižšej ako 15°C dávkované množstvo resp. dobu pôsobenia treba značne zvýšiť.  Napr.: pri 12 °C treba zdvojnásobiť množstvo aj dobu účinkovania. Na obvyklom obsahu alkoholu ( do 16 v/v %) a zákonom povoleným množstvom SO2 sa účinok Trenolin enzýmov neznižuje. Bentonit inaktivuje enzým, preto len po dobe účinkovania sa pridáva k muštu. Skladovanie: Na chladnom mieste. Otvorené balenie uzavrima späť a čo najskôr spotrebujme 
Hmotnosť: 0.05 kg
Šírka: 50 mm
Výška: 120 mm
Dĺžka: 50 mm
Aviability: raktáron
Basic sales unit: db
Culture: Szőlő

0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.


0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.