Water Retainer 1000 ml "Strážca vody"

T13232
Organický pôdny kondicionér na zníženie spotreby zavlažovacej vody. Vývojári hľadali riešenie, ktoré si nevyžaduje investície do zavlažovania, aby sa podstatne znížili škody spôsobené suchom, ktoré sa týkajú širokých častí poľnohospodárstva. Na vývoji  sa zúčastnili vedci, poľnohospodárski a ekonomickí špecialisti a poľnohospodári z ELTE TTK a... Podrobný opis
48,84 € (netto cena : 38,46 €)

Doručenie
face
Osobne:
raktáron info
Po zadaní objednávky a prijatí produktu (raktáron) na sklad, Vám ju pripravíme a zašleme SMS alebo email o možnosti vyzdvihnutia v obchode (Gazdabolt_2, pondelok - piatok 8:00 - 17:00 ).
Kuriér:
raktáron info
Po zadaní objednávky Vám kuriér v priebehu 1-7 pracovných dní doručí zásielku, o ktorej budete informovaný v emaily.

Organický pôdny kondicionér na zníženie spotreby zavlažovacej vody.



Vývojári hľadali riešenie, ktoré si nevyžaduje investície do zavlažovania, aby sa podstatne znížili škody spôsobené suchom, ktoré sa týkajú širokých častí poľnohospodárstva. Na vývoji  sa zúčastnili vedci, poľnohospodárski a ekonomickí špecialisti a poľnohospodári z ELTE TTK a Poľnohospodárskej univerzity Szent István. Účinné zložky zadržiavača vody viažu vlhkosť migrujúcu smerom nahor z hlbších pôdnych vrstiev v póroch pôdy, čím vytvárajú výslednú rosu a sprístupňujú ju koreňom rastlín jej premenou na kvapôčky vody.


Dávkovanie


Minimálna dávka  vody je 10 l / ha. Balenie s objemom 10 litrov stačí na 1 hektár.


Môže sa použiť v zriedení 20 - 100 krát.


Po zriedení má formulácia hodnotu pH 6,8-7.


V prípade opakovaného ošetrenia v polčase do 3 mesiacov by sa mala pôda ošetriť proporcionálne polovičnou dávkou.


(V prípade trávnika sa odporúča ošetrenie dvojnásobnou dávkou!)


UMIESTNENIE


Pokiaľ je to možné, pri sejbe, pred klíčením, pred výskytom zelenej hmoty (napr. So začiatkom ochrany rastlín), by sa mal Water Guard použiť tak, aby sa dal aplikovať priamo na pôdu.


Pri aplikácii na listy by sa mal umyť zavlažovacím postrekovačom s priemerom 2,5 mm, pretože prostriedok má na mieste aplikácie absorpčný účinok, takže môže tiež ovplyvniť obsah vlhkosti v zelenej hmote.


Aplikácia


-postrekom (v prípade zelenej hmoty postrekom pod list)


-zalievaním kedykoľvek (v prítomnosti zelenej hmoty by sa malo z rastliny umyť zavlažovanie postrekovačmi 2,5 mm)


-vypúšťaním za čepeľ kultivátora (napr. v prípade opakovaného spracovania).


TRVANIE EXPOZÍCIE VODOU 3 mesiace



Water Retainer zachytáva a viaže vzduch a pôdu a premieňa vlhkosť na stav, ktorý môže byť absorbovaný koreňmi rastlín. Pôsobí v hornej vrstve pôdy, v koreňovej zóne rastlín.


Udržiavaním vody na povrchu, blízko povrchu, v malých hĺbkach, zvlhčuje pôdu a jej štruktúra a povrch sa budú líšiť od štruktúry neošetrenej pôdy. Znižuje intenzitu nepretržite existujúceho odparovania, a teda nielen množstvo vody „zozbierané“ vodnou strážou narastá v pôde, ale tiež relatívny nárast so znižovaním strát spôsobených odparovaním.


Po aplikácii vodnej stráže nie je potrebné pridávať samostatnú zavlažovaciu vodu, využíva a viaže existujúci obsah vlhkosti v pôde a vzduchových parách.


Začína pôsobiť, keď obsah pôdnej vlhkosti klesne pod ideálnu úroveň.



Kontrolné experimenty a skúsenosti ukázali, že až o 50% menej zavlažovacej vody v oblastiach ošetrených Water Guard postačuje na dosiahnutie rovnakého výťažku.

Hmotnosť: 0.15 kg
Aviability: raktáron
Basic sales unit: db
Culture: Pázsit, Zöldség

0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.


0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.