Žakaranda mimózolistá (Jacaranda mimiosifolia)

T11664
Žakaranda mimózolistá (Jacaranda mimiosifolia) Obsah sáčku 0,5 g Jej pôvodným domovom je južná Amerika (južná Brazília a severozápadná Argentína), preto ju nazývajú aj brazilská žakaranda. Žakarandu mimózolistú často a hlavne počas období tropických dažďov často sadia v tropických a v subtropických oblastiach. Veľakrát zdivočie. (napr. na Hawaii... Podrobný opis
Doručenie
block
Momentálne nedostupný. Produkt bude neskôr pravdepodobne dostupný.

Žakaranda mimózolistá (Jacaranda mimiosifolia)


Obsah sáčku 0,5 g


Jej pôvodným domovom je južná Amerika (južná Brazília a severozápadná Argentína), preto ju nazývajú aj brazilská žakaranda. Žakarandu mimózolistú často a hlavne počas období tropických dažďov často sadia v tropických a v subtropických oblastiach. Veľakrát zdivočie. (napr. na Hawaii a v Zimbabwe).


Strom rastie nanajvýš do 20 m. Kmeň je uzlovitý, koruna je voľnejšia. Eredeti hazája Dél-Amerika (Dél-Brazília és Északnyugat-Argentína), ezért időnként brazíliai zsakarandának is nevezik. A mimózalevelű zsakarandát főként az időszakos trópusi esők övében és szubtrópusi területeken gyakran ültetik, sokszor elvadul (például Hawaiin és Zimbabwéban).


Strom dorastá nanajvýš do 20 m. Kmeň je uzlovitý, koruna je voľnejšia. 



Listy sú dlhé 20-40 cm, na ktorých rastú 0,5-2 cm podlhovasté úzke špicaté  lístočky. Kvet je 3-5 cm veľký obyčajne levanduľovomodrý. Kvety sa objavujú pred olistením alebo bezprostredne pred ním. Plody sú bledohnedé, oválovo-guľovité, 5-8 cm, z boku ploché, často s vlnitým lemom, zdrevenatené puzdro, ktoré sa otvára medzi dvoma časťami v tvare disku.


  

Hmotnosť: 0.001 kg
Aviability: 1-4 nap
Basic sales unit: db
Culture: Díszkert, Dísznövény

0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.


0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.