Momordika horká (Momordica charantia) 5 semien

T10137
MOMORDICA CHARANTIA - momordika horká, hrká tekvička, bitter melon - 5ks  semien/baleniePôvod má v Afrike, Indii, Číne, Indočíne, Austrálii a Malajzii.Jednoročná popínavá rastlina s rýchlym rastom malého vzrastu patriaca so čeľade Cucurbitaceae. Výhonky môžu dosiahnuť 10 cm, listy sú hlboko vrúbkované.Často ju nazývajú horkou dyňou alebo horkou... Podrobný opis
6,35 € (netto cena : 5,00 €)

Doručenie
face
Osobne:
Hoci aj dnes. info
Hoci aj dnes. Po zadaní objednávky pripravíme balík a a zašleme SMS alebo email o možnosti vyzdvihnutia v obchode (Gazdabolt_2, pondelok - piatok 8:00 - 17:00 ).
Kuriér:
raktáron info
Po zadaní objednávky Vám kuriér v priebehu 1-7 pracovných dní doručí zásielku, o ktorej budete informovaný v emaily.

MOMORDICA CHARANTIA - momordika horká, hrká tekvička, bitter melon - 5ks  semien/balenie


Pôvod má v Afrike, Indii, Číne, Indočíne, Austrálii a Malajzii.
Jednoročná popínavá rastlina s rýchlym rastom malého vzrastu patriaca so čeľade Cucurbitaceae. Výhonky môžu dosiahnuť 10 cm, listy sú hlboko vrúbkované.

Často ju nazývajú horkou dyňou alebo horkou tekvičkou. Je to tropické a subropické hrozno v širokom kruhu pestované pre jedlé plody, a ktoré je najviac horké zo všetkých ovocí.  Podlhovasté ovocie je jedlé v mladom zelenom stave ako varené, lae je veľmi horké v žltom dozretom stave. Úplne dozreté ovocie sa otvorí, vo vnútri sa nachádza sladká červená mäsitá dužina so semenami.
LIEČIVÉ ÚČINKY:
V semene mastný olej, v listoch momordicin, živicové kyseliny , vitamíny. Hlavne sa používa pri cukrovke  2-typu. Má protirakovinové účinky, používa sa pri predchádzaní a liečbu mnohých chorôb (posilnenie imunitného systému, proti vírusom, baktériám, na odčrevnenie, znižuje cholesterol,  detoxikáciu, znižuje zápal atď. ) horká tekvička sa konzumuje surová alebo varená, šťava, čaj.


Neodporúča sa pre deti a tehotné ženy!

Hmotnosť: 0.025 kg
Aviability: raktáron
Basic sales unit: db
Culture: Díszkert, Dísznövény

0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.


0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.