Zemiaky na sadenie "Laura" 5 kg

T13227
Stredne skoré, ružové, kvalitné stolové zemiaky Laura je menej ako stredne náročná na pôdu a zavlažovanie. Malo by sa vyhnúť pôde s veľmi vysokým rizikom zafarbenia hľúz. Laura vytvára veľmi atraktívne hľuzy stredne veľké hľuzy s ružovou šupkou a vynikajúcou kvalitou potravín. Rýchlosť zrenia hľúz je stredná, odporúčaná hustota výsadby je cca. 4... Podrobný opis
Doručenie
block
Momentálne nedostupný. Produkt bude neskôr pravdepodobne dostupný.

Stredne skoré, ružové, kvalitné stolové zemiaky


Laura je menej ako stredne náročná na pôdu a zavlažovanie. Malo by sa vyhnúť pôde s veľmi vysokým rizikom zafarbenia hľúz.


Laura vytvára veľmi atraktívne hľuzy stredne veľké hľuzy s ružovou šupkou a vynikajúcou kvalitou potravín. Rýchlosť zrenia hľúz je stredná, odporúčaná hustota výsadby je cca. 46 000 jamiek / ha;  cca. 41 000 rastlín / ha v prípade zemiakov určených na ďalšie spracovanie. Hľuzy určené na siatie zemiakov sa vo všeobecnosti odporúčajú na ošetrenie proti Rhizoctonia solani.


Laura je citlivá na herbicíd Metribuzín (Sencor atď.). Odporúča sa bežné preventívne ošetrenie proti hnilobe zemiakov.


Laura vytvára veľmi atraktívne hľuzy stredne veľké a vysoko kvalitné hľuzy, ktoré sú vhodné na spracovanie na hranolky.



Pôda


Laura je mierne náročná na pôdu a zásobovanie vodou, jej pestovanie je však výhodné na pôdach s dobrou kultivovateľnosťou a rovnomerným zásobovaním vodou. Pôdy s veľmi vysokým rizikom zafarbenia (vnútorné škvrny od hrdze, infekcia vírusom tabakového chrípky) by sa mali vyhnúť, ak sa individuálne kontrolné opatrenia nevykonávajú.


Výsadba


Laura má zvyčajne dobrý počiatočný vývoj. Po výsadbe nevykazuje nič dlhšie ako obvykle, ale potom je tvorba vrchlíka rýchla a spôsobuje oneskorenie. Starostlivá stimulácia zárodkov pred výsadbou je prospešná pre zlepšenie počiatočného vývoja rastliny. Pomer viazania hľúz Laura je stredne vysoký, takže odporúčaný počet rastlín je okolo 44 000 až 47 000 hľúz / ha, ak hľadáte vysoko výnosný stolný zemiak so 40 až 60 mm hľúzami. Na spracovanie na hranolky alebo na výrobu veľkých stolových zemiakov je odporúčaný počet rastlín 39 000 až 42 000 hľúz / ha. Tieto odporúčania týkajúce sa počtu rastlín sa vzťahujú na hľuzy s odstupňovanou dĺžkou 35 - 55 mm a dobré zásobovanie vodou a živinami. Mali by sa zvoliť rôzne hustoty výsadby v závislosti od podmienok prostredia.


Dodávka živín


Doplnok výživy Laura N sa môže zvyčajne používať podľa miestneho štandardu. Podľa našich skúseností vyhovuje potrebám Laury 160 kg N / ha (vrátane hodnoty Nmin pôdy). Kvantitatívne rozdelenie aplikácie N živín: celkové množstvo min. 2/3 sa má aplikovať krátko po výsadbe, druhá dávka, najneskôr krátko pred kvitnutím alebo úpravou hľúz. Za určitých podmienok prostredia (napr. Veľmi piesčitá pôda a vysoká intenzita zavlažovania) môže byť potrebné upraviť prívod dusíka. Na niektorých miestach existuje tendencia (tendencia) dozrievania škrupiny príliš neskoro, doplnenie N by sa malo znížiť, aby sa zlepšila a zvýšila zrelosť škrupiny. Obzvlášť sa treba vyhnúť aplikácii neskorého N (po začiatku kvitnutia)! Vyvážený prísun K zaručuje kvalitu hľúz. V pôdach so strednou zásobou K vyžaduje Laura 210 - 260 kg K2O / ha. Aby sa zabezpečil dobrý obsah sušiny, najmä v dôsledku spracovateľnosti zemiakov, je výhodné doplniť výživnú látku K síranom sodným. V prípade výroby konzumných zemiakov je možné zvýšiť prísun živín K (približne: 25%), aby sa znížila náchylnosť hľúz na riziko mechanického poškodenia a nárazu.


Ochrana rastlín


Orezávanie semien sa odporúča na kontrolu Rhizoctonia solani vhodnými fungicídmi (s podobnými účinnými látkami ako: Pencycuron, Tolclofos-metyl, Fluotolanil, Fludioxonil), aby sa dosiahla vysoká výnosnosť a vysoký výnos na trhu. Laura je citlivá na herbicídy na báze metibuzínu (SencorR, MistralR LexoneR, atď.) Preto by sa malo vyhnúť postemergencii (ošetreniu výsadby)! V prípadoch, keď je nevyhnutná postemergentná aplikácia herbicídov Metribuzin, by sa mal používať iba za vhodných podmienok prostredia (dobrá vosková vrstva lístia, najskôr 2 dni po poslednom daždi, teplota medzi 12 - 22 ° C). Laura je do istej miery odolná voči plesniám zemiakovým (Phytophtora infestans), v rámci bežného programu postrekovania by sa mala zvážiť prevencia, ak varovný systém proti plesni zemiakov varoval pred začatím chemickej kontroly. Ak nie je k dispozícii výstražný systém proti hnilobe zemiakov, mal by sa program preventívneho postreku spustiť krátko pred uzavretím riadkov (úplná baldachýn) vhodnými fungicídmi. V prípade vysokej vlhkosti v plantáži, najmä na zhutnených a ílových pôdach, by sa mala ochrana proti plesniám zemiakov začať skôr, aby sa predišlo primárnej infekcii stonkami.


Zber úrody


Na začiatku dozrievania a dozrievania hľúz je potrebné čo najviac znížiť zalievanie, aby sa predišlo opuchom, otvoreniu a pridruženým problémom lentikúl (dýchacie otvory). Na uľahčenie zberu a zabezpečenie kvality plodiny sa odporúča vysušenie. Zber sa vykonáva opatrne pri správnej teplote pôdy.

Hmotnosť: 5 kg
Aviability: 1-4 nap
Basic sales unit: db
Culture: Zöldség

0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.


0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.