Chlorid vápenatý100g

T08534
Chlorid vápenatý je biela vlhkosť pohlcujúca látka.Pri izbovej teplote vytvára pevnú soľ. Vo vode sa veľmi dobre rozpúšťa. Oblasti použitia: s obľubou sa používa v niektorých nakladaných zeleninách, paradajkových pretlakoch, pri príprave druhov syrov a konzervovanej zeleniny. Veľmi silnej slanej chuti, preto sa v niektorých jedlách používa ako p... Podrobný opis
0,55 € (netto cena : 0,43 €)

Doručenie
face
Osobne:
1-4 nap info
Po zadaní objednávky a prijatí produktu (1-4 nap) na sklad, Vám ju pripravíme a zašleme SMS alebo email o možnosti vyzdvihnutia v obchode (Gazdabolt_2, pondelok - piatok 8:00 - 17:00 ).
Kuriér:
1-5 nap info
Po zadaní objednávky Vám kuriér v priebehu 1-7 pracovných dní doručí zásielku, o ktorej budete informovaný v emaily.
Chlorid vápenatý je biela vlhkosť pohlcujúca látka.Pri izbovej teplote vytvára pevnú soľ. Vo vode sa veľmi dobre rozpúšťa. Oblasti použitia: s obľubou sa používa v niektorých nakladaných zeleninách, paradajkových pretlakoch, pri príprave druhov syrov a konzervovanej zeleniny. Veľmi silnej slanej chuti, preto sa v niektorých jedlách používa ako prídavná látka (na reguláciu chuti a ako spevňovacia látka). V potravinách je všeobecne povolený  bez množstevného obmedzenia. Chlorid vápenatý sa považuje za látku bez nebezpečia. Ako náhrada kamenca! Podľa smerníc EU bežne zaužívaný kamenec (Alaun) sa nesmie používať pri priemyselnom konzervovaní. Preto závody prešli na použitie Chloridu vápenatého. Naša firma má Chlorid vápenatý v obehu od roku 2009. Podľa skúseností partnerov používajúcich chlorid vápenatý vieme, že dávkovanie sa zhoduje s kamencom ale chlorid vápenatý zabezpečí lahodnejšiu chuť nakladanej zelenine. V provonm rade sa odporúča k mäsitejšej zelenine (uhorky, papriky, melóny), ale je vhodný aj k čalamáde. Použitím zelenina ostáva tvrdá, chrumkavá. Recept: Nálev k nakladenej zelenine: Do sklenenýc fliaš: 4 l studenej vody 0.5 l10% ocot, 25 dkg cukor, 16 dkg soľ, 1 polievková lyžica vínnej práškovej síry,  1 mokka lyžička chloridu vápenatého, 1,5 g benzoan sodný. Nálev dôkladne premiešame, látky v ňom homogenizujeme, následne zalievame na nakladanú zeleninu, ovocie. Sudové nakladanie: 30 l studenej vody, 1.8 l 10 % ocot, 1.5 kg. soľ, 3 kg cukor, 9 dkg kyselina citrónová, 3 dkg vínnej práškovej síry, 9 dkg chloridu vápenatého, 45 g benzoan sodný. Nálev dôkladne premiešame, látky v ňom homogenizujeme, následne zalievame na nakladanú zeleninu, ovocie. Skladovanie: Na suchom a chladnom mieste. Pozor! Chlorid vápenatý kvôli vysokej schopnosti pohlcovať vlhkosť sa musí po otvorení balenie dobre opätovne uzavrieť, lebo vlhkosť zo vzduchu vsiakne a stáva sa tekutým! Záručná doba: 2 roky. 
Hmotnosť: 0.1 kg
Aviability: 1-4 nap
Basic sales unit: db

0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.


0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.