Smrek pichľavý (Picea Pungens)

T11677
Smrek pichľavý  (Picea Pungens) Obsah sáčku 0,5 g Stredne veľký vždyzelený strom  dorastá na  25-30 m, ale veľmi zriedkakedy až na 46m, priemer kmeňa môže byť 1,5 m. Vytvára pravidelný kužeľ s  veľmi špicatým vrcholom, má veľa konárov., koruna stromu sa vekom stáva valcovitejšia. Väčšie konáre sú vodorovné, u starších exemplárov konáre blízke k... Podrobný opis
2,54 € (netto cena : 2,00 €)

Doručenie
face
Osobne:
Hoci aj dnes. info
Hoci aj dnes. Po zadaní objednávky pripravíme balík a a zašleme SMS alebo email o možnosti vyzdvihnutia v obchode (Gazdabolt_2, pondelok - piatok 8:00 - 17:00 ).
Kuriér:
1-5 nap info
Po zadaní objednávky Vám kuriér v priebehu 1-7 pracovných dní doručí zásielku, o ktorej budete informovaný v emaily.

Smrek pichľavý  (Picea Pungens)


Obsah sáčku 0,5 g


Stredne veľký vždyzelený strom  dorastá na  25-30 m, ale veľmi zriedkakedy až na 46m, priemer kmeňa môže byť 1,5 m. Vytvára pravidelný kužeľ s  veľmi špicatým vrcholom, má veľa konárov., koruna stromu sa vekom stáva valcovitejšia. Väčšie konáre sú vodorovné, u starších exemplárov konáre blízke k zemi sú ovisnuté. 


Kôra je tenká, hnedočervená alebo hnedosivá, hrubo sa zlupuje v 5-10 cm šupinách. Mladšie konáre sú žltohnedé skoro až biele  holé. Na úzkych 6 cm  pukoch tvaru vajíčka je veľa kopijovitých šupín z puku. 



Ihličnaté listy s prierezom rombusu rastú kolom dookola, ale výhonky na hornej časti rastú hustejšie, na vrchole v skupinách. Ich dĺžka je 1,5-3 cm, sú veľmi pevné, pichľavé, stojaté. Ich farba je zriedkavo úplne zelená cez sivozelenú až po modrozelenú. U divej populácie je to najmä modrozelená, niekedy zelená, ale zo stroma na  strom sa môže meniť. Obmeny kultúr sú najčastejšie modro - alebo popoľavo sivozelené.   

Mierne ohnuté, štíhle šišky visia z konárov. Za mladi sú hnedofialové, po dozreve sivohnedé, dlhé sú 6-11 cm, v uzatvorenom stave 2 cm, v otvorenom stave sú  4 cm široké. Šišky dozrievajú 5-7 mesiacov po opelení. Semená má dlhé 3-4 mm s 10-13 mm krídlom. 


  

Hmotnosť: 0.001 kg
Aviability: 1-4 nap
Basic sales unit: db
Culture: Díszkert, Dísznövény

0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.


0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.