Cyprus arizónsky (Cupressus arizonica glauca)

T11669
Cyprus arizónsky (Cupressus arizonica glauca) Obsah sáčku 2 g Pri vhodných podmienkach môže narásť do výšky 20-30 m, ale u nás dorastá len na 12-15 m. Koruna je širšia, tvaru kužeľa. Ak rastie osamote, aj v starom veku sa rozvetvuje od koreňa (neplešatie). Červenkastohnedá kôra sa po dĺžke odlupuje.  Výhonky sa sprvu razia dohora, neskôr sa vodo... Podrobný opis
Doručenie
block
Momentálne nedostupný. Produkt bude neskôr pravdepodobne dostupný.

Cyprus arizónsky (Cupressus arizonica glauca)


Obsah sáčku 2 g


Pri vhodných podmienkach môže narásť do výšky 20-30 m, ale u nás dorastá len na 12-15 m. Koruna je širšia, tvaru kužeľa. Ak rastie osamote, aj v starom veku sa rozvetvuje od koreňa (neplešatie). Červenkastohnedá kôra sa po dĺžke odlupuje. 


Výhonky sa sprvu razia dohora, neskôr sa vodorovne rozprestierajú. Modrastozelené alebo striebristopopoľavé  šupinové listy stoja oproti sebe v dvojici. 


Šiška veľkosti orecha je za mlada zelená, potom zelenkastohnedá. Keď dozreje, suché šupinové listy sa otvárajú.  


Rýchlo rastúci, vždyzelený.


Pôvodným miestom preň je suchá, polosuchá púšť so studenými zimami, preto je spoľahlivo zimuodolný. Je jedným z najodolnejších cyprusov. Prežije skoro vo všetkých pôdach, znáša aj  vápenaté. Vo vegetačnom období si vyžaduje teplé a slnečné miesto. Výhonky sa len na takomto mieste vyvíjajú poriadne.


Hmotnosť: 0.002 kg
Aviability: 1-4 nap
Basic sales unit: db
Culture: Díszkert, Dísznövény

0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.


0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.