Cypruštek Lawsonov (chamaecyparis lawsoniana)

T11667
Cypruštek Lawsonov (chamaecyparis lawsoniana)Obsah sáčku 1 g Úzky strom dorastá do výšky 50 m, koruna je tvaru kužeľa. Červenkastohnedé  vlákno kôry sa po dĺžke rozpraská. Vetvičky sú ploché. Ploché výhonky sa husto vodorovne rozvetvujú. Hlavný výhonok sa  zakrivuje v záhybe. Drobné, ostré listy stoja krížom oproti sebe, ich vrchol od vetvy mier... Podrobný opis
Doručenie
block
Momentálne nedostupný. Produkt bude neskôr pravdepodobne dostupný.

Cypruštek Lawsonov (chamaecyparis lawsoniana)

Obsah sáčku 1 g


Úzky strom dorastá do výšky 50 m, koruna je tvaru kužeľa. Červenkastohnedé  vlákno kôry sa po dĺžke rozpraská. Vetvičky sú ploché. Ploché výhonky sa husto vodorovne rozvetvujú. Hlavný výhonok sa  zakrivuje v záhybe. Drobné, ostré listy stoja krížom oproti sebe, ich vrchol od vetvy mierne odstáva. listy sú lícom tmavozelené, na rube môžeme vidieť biely akoby ,x´ kresbu. Zeleň je voňavá.                



Kvetenstvom je šiška. Drobné, bezcharakterné, nebadateľné kvety kvitnú na koncoch  výhonkov v malých uzloch. Tyčinky sú karmínovočervené a piestiky modrasté. Valcovité, skoro až guľaté šišky sú najprv modrozelené, ako dozreté sú hnedé. Guľovité šišky sú veľké 0,8 cm obyčajne ju tvoria  páry šupiny štítovitého tvaru. 



Obmeny druhov dobre znášajú mrazy, ale zle znášajú suchotu. Počas studených zím  ich koruna zo slnečnej strany alebo zo strany vysušujúcich vetrov ľahko pohorí. V mladosti si vyžaduje polotienené, chránené miesto. Obľubuje neutrálnu alebo mierne kyslú pôdu, neznáša vápenatú pôdu. 


Na pôvodnom mieste výskytu rastie na úbočí alebo surdoch a dožíva sa 300-500 rokov. Na povrch zeme zakrivené vetvy starších stromov sa často uchytia ku korenateniu. 


Kvitne na skorú jar. Šiška dozreje do jedného roka.  


 



Hmotnosť: 0.001 kg
Aviability: 1-4 nap
Basic sales unit: db
Culture: Díszkert, Dísznövény

0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.


0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.