Palma kanárska (Phoenix canariensis)

T11652
Palma kanárska (Phoenix canariensis)Obsah sáčku. 10 g Pochádza z nižších regiónov Kanárskych ostrovov odkiaľ ju presídlili do iných častí Makronézie ako aj do oblastí Mediteránu. Najväčšie prirodzené stavy má na Tenerife, La Gomera a na ostrove La Palma,  dorastá do výšky  200–600 m,  Na ostrove Madeira sa nachádza medzi 0–400 m nadmorskej výšky... Podrobný opis
Doručenie
block
Momentálne nedostupný. Produkt bude neskôr pravdepodobne dostupný.

Palma kanárska (Phoenix canariensis)

Obsah sáčku. 10 g



Pochádza z nižších regiónov Kanárskych ostrovov odkiaľ ju presídlili do iných častí Makronézie ako aj do oblastí Mediteránu. Najväčšie prirodzené stavy má na Tenerife, La Gomera a na ostrove La Palma,  dorastá do výšky  200–600 m,  Na ostrove Madeira sa nachádza medzi 0–400 m nadmorskej výšky. 


Po kolonizácii Kanárskych ostrovo španielmi ich bolo veľa vyrúbaných. Prirodzený stav sa často ničí aj požiarmi. V súčastnosti na prirodzených miestach výskytu jej najviac hrozí hybridizácia, lebo veľmi ľahko sa križuje s inými presídlenými palmami podobného druhu. Hybridy krížené s obyčajnou palmou datlovou v davoch rastú na Fuerteventure, Gran Canarii a  Lanzarote.

S obľubou ju sadia vo všetkých subtropických resp.tropických oblastiach celého sveta.






Hmotnosť: 0.01 kg
Aviability: 1-4 nap
Basic sales unit: db
Culture: Díszkert, Dísznövény

0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.


0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.